Home Waddsup? Locaties I am in! Over Sleutelkwartier
X

Dankjewel voor uw idee!I am in!

Yes! Je hebt geklikt! Je bent IN! In voor leuke ideeën die een frisse vibe en nieuw elan brengen in het Sleutelkwartier! Bekijk hier de ideeën die samen met initiatiefnemers in het SK Lab tot ontwikkeling zijn gebracht. Wat is jouw idee?


Klik hier voor jouw idee!
SK/WRKS – hotspot voor flexwerkers


Peter Brugmans, zelfstandig foto- en videograaf, presenteerde begin 2019 in het SK Lab zijn ideeën voor een creatieve broedplaats voor zzp-ers, flexwerkers, start-ups en kleine ondernemers in Waddinxveen en net daarbuiten. Een dynamische hotspot met inspirerende collega’s, creatieve kruisbestuiving en co-working. En daar was Brent Verkerk, multimediaspecialist, die samen met Peter de handschoen oppakte en er voor zorgt dat de community van creatievelingen, initiatiefnemers, ondernemers en aanpakkers groeit.

In het SK Lab is het concept verder uitgewerkt. SK/WRKS heeft nu een pop-up office op de eerste etage van het SK Lab. Het concept kan straks, bij gebleken succes, één op één over naar een nieuwe ontwikkeling in het Sleutelkwartier. De Spijsfabriek bijvoorbeeld. Maar dat is dus nog even toekomstmuziek.

www.skwrks.nl

 
 
Sleutelpop


Stijn Donders van opnamestudio RAIKO RECORDS en Erik Kooiman van Popschool Waddinxveen aan de Passage, zijn de initiatiefnemers van Sleutelpop. Hét muziekfestival voor aanstormend talent. Met dit idee stapten de twee in juni 2019 het SK Lab binnen. Hier zijn de ideeën verder tot ontwikkeling gebracht en in september 2019 was Sleutelpop een feit.

Stijn Donders: “Sleutelpop brengt de muziekscene terug naar Waddinxveen. Onze passie is jong talent naar een hoger niveau te tillen. Erik en ik willen mensen enthousiasmeren om muziekinstrumenten te bespelen, bandjes te vormen en muziek op te nemen. We willen muzikaal talent ook letterlijk een podium geven. Vanuit deze drive is Sleutelpop ontstaan.” Sleutelpop is een jaarlijkse terugkerend event in de Passage. Gezien het ideële uitgangspunt is Sleutelpop gratis, maar altijd op zoek naar sponsors die muziek een warm hart toedragen.

www.raikorecords.com/s-t-u-d-i-o

www.popschoolwaddinxveen.nl

Sleutelpop ( facebook )

Mural met singles


Ruud Kooger is een street artist die zijn creativiteit en fantasie ook al heeft losgelaten in het SK Lab. Hij kent de mannen van Popschool Waddinxveen en Raiko Records aan de Passage. Samen bedachten ze een ludieke muurschildering vol singles als aftrap voor Sleutelpop 2019. De namen van de artiesten op de singles was gelijk de line-up van het evenement. In de categorie ‘u vraagt, wij draaien’, staan er ook ‘verzoeknummers’ bij die mensen via social media hebben aangevraagd. De oplettende kijker herkent de sleeve van niemand minder dan Stijn Donders, eigenaar Raiko Records.

https://www.koogerkunst.nl

 
 
Zomerstrandje aan de Passage

Tijdens een creatieve brainstorm met ondernemers in het SK Lab in het voorjaar van 2019 zijn heel veel ideeën ingezameld voor meer levendigheid en beleving in het Sleutelkwartier. Het meest genoemd was het aanleggen van een stadsstrandje: ‘Waddinxveen aan zee’. Zo is het zomerstrandje aan de Passage ontstaan waar je in de zomermaanden lekker kan chillen op de bankjes en bakken op de ligbedden. Top idee!
Zebrapad voor de Hefbrug


Sommige ideeën zijn te leuk om niets mee te doen! Zo stapte een meisje van 7 jaar aan de hand van haar oma het SK Lab in. Ze had een idee voor een gekleurd zebrapad vóór de Hefbrug en vlakbij haar school, de Theo Thijssenschool. Ze had al een ‘werktekening’ gemaakt. Samen met kinderen uit haar klas en de professionals heeft ze zelf het zebrapad geschilderd.

 
WHOA! WDDNXVN. Ja, daar kijk je van op, hè?
 
Volg ons op social media
 
Home
Waddsup
Locaties
I am in
Over Sleutelkwartier
Links
Waddinxveen.nl
Admin
 
Contact
Passage 240
Waddinxveen

Openingstijden
Gesloten in verband met Corona-virus Donderdagmiddag
van 13:00 - 16:00 uur
of op afspraak